Budyniowe fit racuszki z makiem

Budyniowe fit racuszki z makiem

Składniki:

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 100 g mąki orkiszowej/owsianej/żytniej lub w wersji bezglutenowej gryczanej/jaglanej/ryżowej lub kukurydzianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki erytrolu/ksylitolu
  • 2 łyżki maku
  • Opcjonalnie dowolne owoce do podania

Przygotowanie:

Wszystkie składniki poza makiem i owocami miksujemy razem na jednolitą masę. Następnie dodajemy 2 łyżki maku i mieszamy. Z tak przygotowanego ciasta smażymy małe placuszki na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu lub na odrobinie oliwy/masła klarowanego/oleju kokosowego. Podajemy z ulubionymi owocami.

Write a comment