Krewetki z pomidorkami i pietruszką
Składniki (4 porcje):
- 400 g krewetek
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 1 natka pietruszki
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych
- Przyprawy: sól, pieprz, curry, czosnek, słodka czerwona papryka
Na patelnię wrzucamy masło i posiekany czosnek. Kolejno dodajemy obrane krewetki, pokrojone na pół pomidorki i posiekaną drobno paprykę. Doprawiamy do smaku, posypujemy płatkami drożdżowymi i dusimy pod przykrywką. Pod koniec duszenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy.
Gotowe danie podajemy z makaronem lub ryżem i polewamy odrobiną oliwy z oliwek lub oleju lnianego.