Czosnkowe krewetki z pomidorkami i pietruszką

Krewetki z pomidorkami i pietruszką

Składniki (4 porcje):

  • 400 g krewetek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 natka pietruszki
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych
  • Przyprawy: sól, pieprz, curry, czosnek, słodka czerwona papryka

Na patelnię wrzucamy masło i posiekany czosnek. Kolejno dodajemy obrane krewetki, pokrojone na pół pomidorki i posiekaną drobno paprykę. Doprawiamy do smaku, posypujemy płatkami drożdżowymi i dusimy pod przykrywką. Pod koniec duszenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy.

Gotowe danie podajemy z makaronem lub ryżem i polewamy odrobiną oliwy z oliwek lub oleju lnianego.

Write a comment